maandag 3 oktober 2016

Hoe de Romeinen reisdenEen klein uitstapje naar een ander verzamelgebied......
Naast mijn collectie Romeinse munten ben ik erg geïnteresseerd in miniaturen die betrekking hebben op de Romeinse tijd. Onlangs heb ik deze Romeinse reiswagen aangeschaft van het merk Lineol, schaal 1:24/25. Deze wagen is eigenlijk bedoeld voor figuurtjes van 7 cm. De wagen is gemaakt van resin, met enkele metalen onderdelen. Ik wil deze wagen gebruiken voor het bouwen van een diorama met Romeinse legionairs van 6 cm. Dat lijkt prima te passen. De paarden ontbreken overigens nog !

Ingenieus is dat de carrosserie al werd opgehangen met een systeem van leren riemen waardoor de schokken van de ongetwijfeld zeer hobbelige Romeinse wegen werden gedempt. De Romeinen hadden dus al vering dat het reiscomfort ongetwijfeld aanzienlijk heeft verhoogd. De wagen draaide op zijn vooras. Op onderstaande foto met de uit elkaar gehaalde wagen is de ophanging met banden goed te zien. 

   

Overigens is deze wagen gebaseerd op de prachtige reconstructie (schaal 1:1) die in het R├Âmisch-Germanisches Museum in Keulen valt te bewonderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.